None of the people could come

Chúng ta đã triển khai các bài bác tập về mệnh đề quan tiền hệ ngơi nghỉ bài học kinh nghiệm trước. Hôm ni hãy thuộc x2tienghen tiếp đến cùng với các dạng bài bác tập RÚT GỌN MỆNH ĐỀ QUAN HỆ chúng ta nhé!

*

Lý thuyết

Rút gọn gàng mệnh đề quan hệ với hiện giờ hoặc thừa khđọng phân từ

Bây Giờ phân tự là phân tự bao gồm dạng –ing. Nếu rượu cồn tự vào mệnh đề tình dục ngơi nghỉ dạng chủ động (active), ta dùng nhiều hiện giờ phân tự để giản lược mệnh đề quan hệ tình dục.Quá khứ đọng phân từ là phân từ dạng V-ed/V3. Nếu hễ từ trong mệnh đề quan hệ nam nữ nghỉ ngơi dạng bị động (passive), ta cần sử dụng các thừa khđọng phân từ bỏ nhằm giản lược mệnh đề quan hệ giới tính.

Bạn đang xem: None of the people could come

Khi mệnh đề trước bao gồm các chữ sau bửa nghĩa đến danh từ: the only, the last, the first, the second,…ta có thể rút ít gọn gàng mệnh đề quan hệ giới tính bằng cách sử dụng to lớn – infinitive

Đối với mệnh đề quan hệ không xác định (Non – defining clause), ta có thể rút ít gọn gàng bằng phương pháp bỏ đại tự quan hệ với cồn từ khổng lồ be, chỉ cất giữ nhiều danh trường đoản cú.

Rút ít gọn gàng mệnh đề quan tiền hệ bao gồm dạng đại từ quan hệ nam nữ + be + tính từ lúc trước đại trường đoản cú dục tình là đại từ bỏ cô động nhỏng something, anybody toàn thân,…

Bài tập

Dưới đấy là 40 bài bác tập rút ít gọn gàng mệnh đề quan hệ có câu trả lời. Cùng thực hành thực tế những bài tập này nhé.

Exercise 1

Rewrite sentences, use reduced relative clause

1) A plane crashed inlớn the sea yesterday. It was carrying 28 passengers.

2) The man was taken to lớn hospital. He was injured in the accident.

3) The window has now been repaired. It was broken in last night’s storm.

4) When I was walking home page, there was a man. He was following me.

5) I was woken up by the baby. She was crying.

6) Most of the suggestions were not very practical. They were made at the meeting.

7) The road is narrow. It joins the two villages.

8) I live in a pleasant room. It overlooks the garden.

9) Most of the goods are exported. They are made in this factory.

10) When I arrived, there was a big red car. The oto was parked outside the house.

Exercise 2

Complete these sentences with the following verbs. Put the verb in the correct form

Blow

WorkOffer

Sit

WaitInvitePost

Study

callLiveRead

Ring

1) I was woken up by a bell…………….

2) None of the people…………….to lớn the tiệc nhỏ can come.

3) Tom has got a brother………….in a ngân hàng in London và a sister…………..economics at university in Glasgow.

4) Somebody…………..Jaông chồng phoned while you were out.

5) All letters……………today should arrive tomorrow.

6) When I entered the waiting room, there was notoàn thân, except for a young man……………by the window…………..a magazine.

7) A few days after the interview, I received a letter……………me the job.

8) There was a tree…………..down in the storm last night.

9) Sometimes life must be very unpleasant for peple…………….near airports.

10) Is there anybody………….khổng lồ see me?

Exercise 3

Choose the correct answer

1) The bicycle which was featured was made by Bianđưa ra.

A. The featured bicycle was made by Bianđưa ra.

B. The was featured bicycle made by Bianchi.

C. The made Bianchi bicycle was featured.

2) The Smartphone phone which is on the desk is broken.

A. The on the desk điện thoại phone is broken.

B.The telephone on the desk is broken.

C. The telephone desk is broken.

3) David, who was responsible for customer services, made the presentation.

A. David customer services responsible made the presentation.

B. David responsible for customer services made the presentation.

C. David, responsible for customer services, made the presentation.

4) The men that are working on the project come from Russia.

A. The men working on the project come from Russia.

B. The working men on the project come from Russia.

C. The working on the project men come from Russia.

5) The towels that are on the chair can be used in club showers.

A. The on the chair towels can be used in club showers.

B. The towels on the chair can be used in club showers.

C. The chaired towels can be used in club showers.

6) Nha Trang, which is famous for its seafood, is a beautiful thành phố.

A. Nha Trang famous for its seafood is a beautiful city.

B. Nha Trang, famous for its seafood, is a beautiful thành phố.

Xem thêm: Hướng Dẫn Cách Nộp Báo Cáo Tài Chính Qua Mạng Mới Nhất 2020, Hướng Dẫn Nộp Báo Cáo Tài Chính Năm 2021

C. Nha Trang is famous for its seafood is a beautiful city.

7) The cake that was selected came from an French bakery.

A. The that selected cake came from an French bakery.

B. The cake selected came from an French bakery.

C. The cake was selected came from an French bakery.

8) The students who study at our school come from all over the world.

A. The studying students at our school come from all over the world.

B. The studying at our school students come from all over the world.

C. The students studying at our school come from all over the world.

9) The man who was handsome worked in Hollywood.

A. The man handsome worked in Hollywood.

B. The man who handsome worked in Hollywood.

C. The handsome man worked in Hollywood.

10) My friends who are studying in Britain will be at the buổi tiệc nhỏ.

A. My friends studying in Britain will be at the tiệc nhỏ.

B. My friends who studying in Britain will be at the các buổi party.

C. My friends in Britain studying will be at the party.

Exercise 4

Rewrite sentences, using a relative infitive

1) No woman has received this honour before.

2) Marie Curie won a Noble prize in two different disciplines. She is the only person who has done so.

3) Isn’t there anytoàn thân who can look after him?

4) I’ll need to lớn get new dress which I can wear for the buổi tiệc ngọt.

5) Tom wasn’t the only reporter who questioned the official line.

6) This is the best thing that has happened in a long time.

7) Have sầu you got any paper which I can wrap this in?

8) I’m bored, there is nothing that I can vì round here.

9) Will Smith has signed the petition. He is the most famous actor who has signed.

10) I need a hotel where I can stay for a night.

Đáp án

Exercise 1:

1) A plane carrying 28 passengers crashed into the sea yesterday.

2) The man injured in the accident was taken lớn hospital.

3) The window broken in last night’s storm has now been repaired.

4) When I was walking home page, there was a man following me.

5) I was woken up by the baby crying.

6) Most of the suggestions made at the meeting were not very practical.

7) The road joining the two villages is narrow.

8) I live sầu in a pleasant room overlooking the garden.

9) Most of the goods made in this factory are exported.

10) When I arrived, there was a big red oto parked outside the house.

Exercise 2:

1) ringing 2) invited 3) working / studying 4) called 5) posted

6) sitting / reading 7) offering 8) blown 9) living 10) waiting

Exercise 3:

1) A 2) B 3) C 4) A 5) B

6) B 7) B 8) C 9) C 10) A

Exercise 4:

1) She is the first woman lớn have receive sầu this honour.

2) Marie Curie is the only person khổng lồ have sầu won a Nobel prize in two different disciplines.

3) Isn’t there anybody toàn thân khổng lồ look after him?

4) I’ll need lớn get new dress lớn wear for the các buổi tiệc nhỏ.

5) Tom wasn’t the only reporter to lớn question official line.

6) It’s the best thing to lớn have happened in a long time.

7) Have you got any paper towrap this in?

8) I’m bored, there is nothing lớn vì round here.

9) Will Smith is the most famous actor to have signed the petition.

10) I need a hotel khổng lồ stay for a night.

Xem thêm: Linux Là Gì? Tổng Hợp Mọi Kiến Thức Về Hệ Điều Hành Linux Là Gì

x2tienganh vừa ra mắt về bài xích tập rút gọn gàng mệnh đề quan hệ. Các chúng ta nên thực hành thực tế các vày những bài tập dạng này lộ diện rất nhiều trong các bài bác khám nghiệm, thi cuối kì.